Alternativ kattediett: Mat katten din uten hermetikk

Alternativ kattediett: Mat katten din uten hermetikk

DEL

Dette er et ganske vanlig problem for ex-pats og utenlandske arbeidstakere i utviklingsland. Katter er ikke av naturen kresene.

De trenger virkelig ikke folieinnpakket Sheba for å overleve, men det er viktig at de får et balansert kosthold. Så for å hjelpe deg gjennom bekymringene fra prøve-og-feil, er det noen nyttige tips fra katteeiere i Øst-Afrika:

Tørket fisk: I mange land er det mulig å kjøpe liten, helt tørket fisk som ser litt ut som whitebait. I Rwanda kalles disse indigara og lager en velsmakende og næringsrik matbit.

Brød: Brødruller, frokostblandinger og tørre kjeks kan gis på egen hånd eller blandes med sauser. Uten saus kan de ta plass til tørket kjeks kjeks. Prøv å unngå for mange salte produkter selv, eller de som er høye i sukker.

Kjøtt: Katter må spise kjøtt regelmessig for å forbli sunn. Hakk, biff, geit, kylling og fisk er alle trygge alternativer; Men hvis kjøttets friskhet er i spørsmål, er det alltid sikreste å lage mat først. Kjøtt på beinet kan også være nyttig som det gir noe for dem å tygge på, noe som er bra for tennene.

Bulk: Kjøtt, enten rå eller kokt, kan løsnes med ris eller pasta. Koking av kjøttet med ris kan gjøre det mer appetittvekkende. Katter liker også nudler, men unngå pakker med smaksstoffer som kommer med instant nudler da disse inneholder en rekke ubehagelige kjemikalier.

Hermetiske matvarer: Dyrefôrrådgiveren Franny Syufy advarer om at tomater er svært giftige for katter, men hermetiske sardiner i tomatsaus har ikke blitt rapportert av bidragsytere som forårsaker noen syke bivirkninger. De er spesielt god kattemat og kan løses opp med brød. De fleste katter elsker denne retten. Imidlertid har hermetisert kjøttbiff blitt rapportert mye for å forårsake opprørt mage og anbefales ikke, dette kan skyldes det konserverende natriumnitrat og et høyt saltinnhold.

Melk og yoghurtprodukter: Vær veldig forsiktig med disse. I mange utviklingsland kan du bare finne lang levetid UHT-melk eller rekonstituert melkepulver, som for eksempel Nido. Mange katter elsker melkeprodukter, men er laktoseintolerante, så selv om en liten melk nå og da kan være bra som en godbit, kan overskudd lett føre til opprørt mage. Dette gjelder også ost.

Grønnsaker og frukt: Visste du at katter liker avokado? De vil også slikke mangostener og tygge sporadisk gulrot. Blanding i noen kokte løperbønner eller potet med ris og kjøtt kan bidra til å gi verdifulle næringsstoffer.

Kake: Kake og stekt smør som amandazi kan gis som godbit, men prøv og moderat dette på grunn av sukkerinnholdet.

Egg: Egg gjør en god, næringsrik matbit, men husk å teste at egget er friskt. Hvis du legger et egg i et glass vann og det flyter, har det gått av.

De fleste av disse matvarene finnes i en eller annen form i de fleste deler av verden. Prøv å presentere dem en om gangen, slik at hvis katten din har en dårlig reaksjon, vet du hva som forårsaket det. Også introdusere nye matvarer når det finnes andre matvarer, ikke vent til katten din er veldig sulten ellers kan det spise noe det egentlig ikke vil bare fordi det ikke er et alternativ.