Autisme og kosthold: Hvordan bytte til en glutenfri, kaseinfri diett

Autisme og kosthold: Hvordan bytte til en glutenfri, kaseinfri diett

DEL

I årevis har foreldre til autistiske barn rapportert atferdsforbedringer fra å fjerne kasein og gluten fra dietten. Likevel forblir autisme og diettbehandling kontroversielt og ikke godt akseptert i det medisinske samfunnet. Studier viser blandede resultater. Selv om det er klokt at leger holder av å anbefale autistiske dietter til videre vitenskapelige studier fremmer mer avgjørende resultater, er et glutenfritt kaseinfritt kosthold (GFCF) ikke farlig. Det er et veldig næringsrikt kosthold.

Gjøre bryteren til en GFCF-diett – Hva er Gluten? Hva er kasein?

Hvete og kasein er store kostholdsstifter i USA, men hvis en forelder til et autistisk barn bruker mye bearbeidet mat, kan det være vanskelig å bytte til en GFCF diett. Streng etterlevelse av kostholdet er absolutt nødvendig for å korrekt evaluere resultatene. Det inkluderer å rydde barnets miljø av alle mulige veier for krysskontaminering med gluten. Mens ingen diett vil fungere for hvert barn, vil det ikke føre til feil hvis du ikke tar autisme dietten alvorlig.

Gluten er et proteinmolekyl som finnes i alle former for hvete, rug og bygg; Og kasein er et proteinmolekyl som finnes i melk. Mens det er viktig å eliminere alle former for kasein, er det også viktig å forstå at kasein er bare ett av proteinmolekylene som finnes i melk. I det glutenfrie samfunnet er autismediet kjent som et glutenfritt, meierifritt diett fordi alle former for melkeprotein må elimineres; Ikke bare kasein.

Å enkelt bytte til en glutenfri meieri-fri diett starte med hele maten ernæring

Gluten, kasein og andre melkeproteiner bærer en rekke navn på matetiketter. I tillegg er uprøvde produkter for krysskontaminering med gluten og glutenrester på 20 deler per million eller mindre lovlig å bli annonsert som glutenfri, begge store problemer når man spiser behandlet mat. Inntil foreldrene lærer hvilke merker og produkter som er trygge, er næringsmiddelnæring den enkleste måten å bytte til et glutenfritt, meierifritt kosthold.

I utgangspunktet er denne typen autistisk diett mer restriktiv enn nødvendig, men fungerer som et godt elimineringsdiett mens foreldrene lærer hvordan ulike matvarer påvirker deres autistiske barn. Det innebærer mer arbeid på kjøkkenet; Pluss å få et autistisk barn å samarbeide kan være vanskelig. Noen av det ekstra arbeidet og besværet vil oppløse som trygge produkter, favorittmat og matlagingskutt tilbake til kostholdet.

Hva er hele matvarer? Hvilke autisme og kosthold er best?

Hele matvarer er ikke-bearbeidede matvarer. De er vanligvis funnet på utsiden av matbutikken. Det friske kjøtthuset, de friske grønnsaker og fruktseksjonene er alle gode glutenfrie, kaseinfrie, autistiske diettmatvarer. For å begynne, start med grunnleggende former for protein som:

 • friske egg
 • fersk kjøtt
 • fersk fjærfe
 • fersk fisk

Deretter legger du til hva frisk frukt og grønnsaker barnet vil spise. De fleste barn liker:

 • Steamede grønne bønner
 • lettkokte erter
 • Moste eller bakte poteter
 • Moste eller bakt søte poteter
 • maiskolbe
 • bananer
 • druer
 • appelsin eller mandarin
 • Melon kuber
 • epler (kutt i kiler eller skrell og lag i eplesauce)

Prøv å bruke kjente matvarer. Imidlertid er mange autistiske barn faktisk avhengige av hvete og kasein i meieriprodukter, noe som kan gjøre bryteren til en GFCF-diett følelsesmessig traumatisk så vel som fysisk vanskelig. Vær også forberedt på ytterligere matfølsomheter som kan overflate når de store lovbrytere av gluten og kasein fjernes fra dietten.

Mens diettvurdering er lettere uten mye bearbeidet mat (det er best å legge til pakket mat en om gangen for å overvåke eventuelle negative reaksjoner). For å hjelpe barns kjennskap til, er ekstra glutenfri kaseinfri mat:

 • maisolje (kan brukes til å lage pommes frites eller steker)
 • Heinz eller Hunt’s catsup
 • Søte babystråles eller Kraftbbq-sauser
 • Beste matens majones (hvis ikke allergisk / følsom for soya)
 • Onkel Ben omregnet hvit ris
 • Mindre ris
 • Frosne pommes frites, tator tots eller hash browns

En alternativ glutenfri kaseinfri diettmetode for foreldre til autistiske barn

En bare-bein, glutenfri kaseinfri, fullmat kosthold som illustrert ovenfor ville være ekstremt vanskelig for voksne å følge trofast, enn si et lite barn; Selv i svært kort tid, samtidig som kroppen tillater detoksering av kasein og gluten.

Noen foreldre til autistiske barn velger å lette sitt barn i kostholdet, i stedet for å gå kaldt kalkun. For å gjøre det, begynn å eliminere alle meieriprodukter. Selv om barnet fortsatt har alvorlige tilbaketrekkssymptomer, tar det bare noen dager for kroppen å kvitte seg med kaseinrester. Gluten tar mye lengre tid; Hvor som helst fra seks måneder til et år når alle spor av gluten er eliminert fra kosthold og miljø.

Autisme hos barn og diett – Bytte til en full mat GFCF Diett

Mange foreldre til et autistisk barn ønsker å gi glutenfri, kaseinfri diett en prøvekjøring, spesielt når de leser vitnesbyrd fra andre foreldre. Mens vitenskapelige studier viser blandede resultater, finner mange foreldre en GFCF diett for å være vel verdt innsatsen.

En hel mat, glutenfri kaseinfri diett, er den enkleste måten for foreldre av autistiske barn å gjøre bryteren, siden læring som behandlet mat er trygt og hvordan å bake med alternative mel tar tid. Imidlertid lider mange autistiske barn med abstinenssymptomer på grunn av gluten og kaseinavhengighet. En alternativ autisme og kostholdsbehandling er først å fjerne alle meieriprodukter, og senere fjerner du alle kilder til gluten og mulige glutenforurensningsproblemer sakte.