Chili kan bidra til å kontrollere blodsukkeret i diabetes: Capsaicin fra Chili...

Chili kan bidra til å kontrollere blodsukkeret i diabetes: Capsaicin fra Chili vist til kontroll av insulin og glukose nivåer

DEL
Hot red chili or chilli pepper isolated on white background cutout

Capsaicin og dihydrocapsaicin er de aktive ingrediensene i chili peppers som gir den karakteristiske chili bite.

Antioxidantegenskapene til chili er allerede godt kjent, så forsker Dr Kiran Ahuja, bestemte seg for å undersøke capsaicin ytterligere.

Dr. Ahuja, forsker ved Universitetet i Tasmania School of Human Life Sciences, studerer effekten av capsaicin på oksydasjon av LDL-kolesterol, og på insulinnivåer og blodsukkernivå etter et måltid.

«Urter og krydder er naturlige tilsetningsstoffer som bidrar vesentlig til smaken og smaken av maten vår. I enkelte kulturer har de også blitt brukt som medisiner og konserveringsmidler, sier dr. Ahuja.

«Herbalists har lenge verdsatt chili – brukes mye i søramerikanske og asiatiske retter – for antiinflammatoriske og antiseptiske effekter.»

Hun utarbeider et papir om resultatene av hennes fem års forskning på metabolske effekter av capsaicin.

Chilis beskyttende effekt mot aterosklerose.

Personer med diabetes eller nedsatt glukosetoleranse er i fare for å utvikle aterosklerose, (herding av arteriene). Oksidasjon av LDL-kolesterol antas å være en årsak til utviklingen og progresjonen av denne tilstanden, sa dr Ahuja.

Siden antioxidantegenskapene til capsaicin var allerede kjent, ble ett eksperiment introdusert capsaicin og dihydrokapsaicin i prøver av humant serum og effekten på LDL-kolesterolet ble målt. Prøver viste at LDL var beskyttet mot oksydasjon av capsaicin.

Så matte Ahuja chili til 27 voksne for å se om disse resultatene kunne replikeres når folk spiste chili.

Chili Måltider versus Kjedelige Måltider

Fagene ble enten gitt smarte måltider, uten krydder av noe slag, eller måltider som de tilsatte en fast mengde chilipasta (55% chili) like før de spiste.

Legge til pastaen før du spiste sørget for at alle deltakere konsumerte nøyaktig samme mengde capsaicin, som kan ha variert hadde de tilberedt sine retter.

Det var nesten like mange menn til kvinner, og alle spiste både tørre måltider og chili måltider. Hver gruppe spiste deres utpekte måltid en gang i uken i fire uker.

På slutten av den diettperioden ble blodet testet, deretter etter to ukes hvile spiste de det andre måltidet en gang i uken i fire uker, og ble testet igjen.

Blodprøver tatt to timer etter å ha spist det siste måltidet viste at oksidasjonsgraden av LDL-kolesterol var signifikant lavere etter chili-måltidene enn de blide måltidene.

Chili bidrar til å redusere blodsukker etter måltid

Dr Ahuja gjentok deretter chili måltid / bløt måltid crossover testen (alle deltakerne spiste både ikke sterke og chili måltider en gang i uken i fire uker), og testet blodprøver for capsaicin effekt på postprandial glukose og insulin nivåer.

Deltakerne var alle friske mennesker i alderen mellom 40 og 50 år. Ingen av dem hadde diabetes eller pre-diabetes tilstanden som kalles metabolisk syndrom eller nedsatt glukosetoleranse.

I metabolisk syndrom produserer bukspyttkjertelen mer insulin enn vanlig, da insulin er mindre effektivt mot glukose.

Dr Ahujas team fant at chili-dietten førte til en reduksjon av postprandiale insulinnivåer og glukoseinnhold i deltakerens blod to timer etter måltidene.

Capsaicin hadde hjulpet insulin til å metabolisere blodsukkeret, noe som gjorde det tilgjengelig som glykogen til vev og organer.

Capsaicin fra Chili skal testes på diabetikere

Det neste trinnet, sa Dr. Ahuja, ville være en klinisk prøveprøving av doser av capsaicin på personer med tidlig stadium type 2 diabetes.

«Vi trenger langsiktige kliniske studier for å være veldig sikker på at capsaicin kan forhindre denne type diabetes,» sa hun. «For folk som produserer for mye insulin, kan det være til nytte. Det kan godt forsinke tiden da de blir insulinavhengige.»

Nyt Chili Måltider med antioksidanter og mulige diabetesprodukter

Mens det var altfor tidlig å si sikkert at capsaicin fra chili ville hindre type 2-diabetes eller forsinke insulinavhengigheten, sa hun at folk fortsatt bør spise chili fordi det er antioksidantinnhold – og god smak.

«Det er ikke nødvendig å spise det ukokt,» sa hun. «Capsaicin er fettløselaktig, så når du steker chili mens du er på matlaging, blir den lett tilgjengelig for kroppen.»