Design Museum – Dieter Rams – Mindre og Mer: Utstilling av Banebrytene...

Design Museum – Dieter Rams – Mindre og Mer: Utstilling av Banebrytene Designs laget for Braun og Vitsœ

DEL

Dieter Rams – Mindre og mer – Designet Ethos av Dieter Rams er for tiden på show i Londons Design Museum.

Dette er den første store utstillingen av hans arbeid på mer enn 12 år.

Rams, født i Wiesbaden, Tyskland i 1932, regnes som en av de viktigste og innflytelsesrike designere fra det 20. århundre. Rams ‘design ethos har forandret måten vi tenker på moderne design og vil ha en langvarig innvirkning på morgendagens design. Designhøgskoler rundt om i verden utforsker og gjentar prinsippene sine.

Dieter Rams på Braun og Vitsœ

Utstillingen skisserer de underliggende prinsippene til Dieter Rams design og viser mange av de banebrytende produktene han opprettet for den tyske elektronikkprodusenten, Braun.

Rams har også designet en rekke møbler til Vitsœ & Zapf, et selskap etablert i 1959 av den danske entreprenøren Niels Vitsœ, og den tyske møbelproducenten Otto Zapf, spesielt for å produsere design av Dieter Rams som nylig ble lagt merke til.

Rams har designet alt fra sofaer, hyller og barbermaskiner til bærbare radioer, audiovisuelt utstyr, matprosessorer, kaffemaskiner og kalkulatorer. I samsvar med sine ti prinsipper for god design gjorde han sine produkter så klare som mulig, og reduserte elektriske brytere til et minimum, med bare en eller to farger, og blandet plast og trefinér.

Dieter Rams ‘Ten Principles’ for Bra Design

Produkter som overholder Rams ‘Ten Principles’ av god design, vil være nyskapende, moderne og lettforståelig, diskret, ærlig og holdbar, miljøvennlig og funksjonell. Fremfor alt er et produkt veldig behagelig å se på og hver funksjon må ha relevans. Ifølge Rams: «God design er så lite design som mulig».

Utstillingen bruker prototyper, modeller, skisser og arkivfilmopptak for å vise frem Rams ‘landemerke. Showet inneholder også elementer designet av Rams ‘samtidige, inkludert Naoto Fukasawa, Sam Hecht, Jasper Morrision og Jonathan Ive, samt spesialoppdragte intervjuer med disse designerne.

Dieter Rams – Mindre og mer – Aktiviteter på Design Museum

For å følge Dieter Rams – Mindre og Mer tilbyr Design Museum et opptatt program med offentlige arrangementer, inkludert Late Night, Gallery Tours for både barn og voksne, familieverksteder og et tredagers kurs på produktdesign for unge i alderen 12-16 år .

Dieter Rams – Mindre og mer vil være på visning på Design Museum, Shad Thames, London SE1 2YD. Utstillingen er åpen daglig fra kl. 10.00 til 17.45 og ytterligere detaljer om utstillingen og alle relaterte aktiviteter kan fås fra Designmuseet, telefon: 00 44 (0) 870 833 9955..