Dropp Daredevil Dietter Så Slankere Ikke Faller om Dø

Dropp Daredevil Dietter Så Slankere Ikke Faller om Dø

DEL

Trend Dieting: Fiksjon, mote og fakta

Akkurat som med de fleste ting trendy, populære og fasjonable, har trendslanking hatt oppmerksomheten til de amerikanske massene siden vekttap ble en salgbar vare. Selv om noen kjepphest dietter bæres av solide bevis og begrunnede gjennombrudd i vitenskapen om helse og ernæring, er mange ikke det; Dessuten spiller essensen av sin rene popularitet seg i den unikt følsomme og kraftige, fundamentalt menneskelige følelsen: Håper. Som sådan, gjør de fleste kjepphestene, selv om det er tilsynelatende kvalitativt ulik, felles bunnlinjer som appellerer til baser og bedre kjente aspekter ved forbrukerpsykologi.

Trend dietter karakteriseres ofte enten ved inkludering av spesielle næringsstoffer eller ved utelukkelse av brede ernæringsmessige kategorier.

Som med mote av alle slag, følger trend dietter ofte et forutsigbart mønster: en rask oppgang til popularitet, et kort opphold i offentlig bevissthet, og deretter en rask faller ut av favør. Ifølge en nylig studie av Rutgers, inneholder andre egenskaper som ligner på de fleste fad dietter (men er ikke begrenset til): et lovet vekttap på mer enn 1 eller 2 pounds hver uke; Bruk av skremme taktikk; En underskrift på behovet for å kontrollere matdeler; Krav støttes mest eller helt av personlige vitnemål; Og en merkbar mangel i kategorier av viktigste næringsstoffer (3).

Mange trend dietter er umiddelbart gjenkjennelig for mange mennesker etter navn; Andre er mindre kjente, men har likte perioder med popularitet likevel. Dietter som har hatt nylig populær suksess inkluderer: Atkins dietten, South Beach Diet, Jenny Craig, Low Fat Diet, Low Carb Diet, Zone Diet, Beverly Hills Diet, Grapefrukt Diet, Kål suppe Diet, Apple Cider Eddik kosthold, og ulike inkarnasjoner av 3-dagers diett. Her vil vi utforske tre av disse ved navn, besøke kort deres historier og funksjoner og trekke sammen sammenligninger der det er aktuelt.

En av de mest populære dietter i nyere historie er Atkins dietten.

Forfatteren av Robert Atkins utgav sin bok fra 1970-tallet en plan i fire faser, hver med en økende vekt på å kontrollere karbohydratinntaket (2). Nyere lavkarbohydrat dietter er ofte modellert etter det opprinnelige Atkins dietten. En bemerkelsesverdig ulempe til Atkins dietten er dens bemerkelsesverdig høye fettinnhold. Likevel har mange rapportert ulike grader av suksess og tilfredshet med Atkins dietten. Andre har kritisert det for å være for vanskelig å følge. Som med andre dietter krever Atkins dietten råd og tilsyn med en rådgiver.

3-dagers dietter inneholder en rekke spiseplaner som legger vekt på lavt kaloriinntak. Det åpenbare problemet med 3-dagers dietter er at de sjelden, hvis noensinne, kan vedlikeholdes utover kortsiktig, uten alvorlig fare for trivsel. Det følger at dieters som forfølge disse typer dietter ofte får tilbake vekten de mister på kort tid. En rekke menyer og måltidsplaner er tilgjengelige, og deres omliggende diskusjon på internett og i media er konstant. Sjelden vil diett av denne typen bli fremmet som et trygt alternativ til mer bærekraftige sunne spiseplaner.

Noen av trend dietter som eksisterer legger vekt på en felles, men uvanlig, sentral ingrediens.

En diett av denne typen er Apple Cider eddik dietten. Først forfremmet på 1950-tallet, er vitenskapen bak en diett av denne typen rystende og uprøvd i beste fall; I verste fall kan dietter av denne typen ikke ha noen målbar effekt overhodet. Imidlertid er optimistiske testimonialer ofte utpekt som bevis på suksess og dieters-grupper eksisterer som fremmer og eksperimenterer med vekttapsteoriene som spises av dietter av denne art.