HCG-dietten forklart og brutt ned for full forståelse.

HCG-dietten forklart og brutt ned for full forståelse.

DEL

For tiden i USA øker antall diettprogrammer som oversvømmer markedet. Med hvert diettprogram er det betydelige fordeler og på motsiden, negative fordeler.

En av diettene som går i gang er HCG dietten. Man kan ofte se reklameplakater skriblet med ord som hevder HCG dietten, faktisk fungerer og gir raskt vekttap. Utvalget av forskjellige programmer kan gjøre valg av et program ganske vanskelig, og forståelsen av HCG-dietten kan vise seg like vanskelig.

HCG dietten forklart

 

Ifølge HCG diett nettstedet, er HCG et kvinnelig hormon som blir til stede i kroppen under graviditeten. HCG står for human-choriogonadotropin. Forskeren har reprodusert og isolert dette hormonet i laboratorieforsøk, og dermed har HCG-hormonet blitt populært ved bruk av HCG-dietter. Man bør merke seg at HCG-hormonet hadde sin første oppdagelse på 1920-tallet, men ble ikke brukt som vekttaptilskudd før tre tiår senere. Nå i 2017 ser man økningen i bruken av dette hormonet.

 

Hvordan HCG-dietten fungerer

 

Discovery Health beskriver HCG dietten som en behandling som varer i minst 26 dager. En daglig skudd av HCG-hormonet vil være nødvendig i de første 23 dagene. Behandlingen kan vare opptil 40 dager. Dette avhenger av hvor mye vekttap som har skjedd de første 26 dagene. I tillegg til å motta daglige HCG-injeksjoner, vil HCG-pasienter begrense deres kaloriinntak til 500 kalorier per dag. Maten som brukes i denne sykdommen på 26 til 40 dager, består hovedsakelig av høyt protein og minimale karbohydrater. Dieter vil ikke føle seg sulten fordi kalorimangel er gjort opp av fett HCG brenner av. Behandlingen bør ikke vare mer enn 40 dager fordi kroppen bygger opp en motstand. HCG-injeksjoner kan fortsette etter en seks ukers pause for å miste ytterligere fett. HCG bør ikke misbrukes.

 

Fordelene med HCG-dietten

 

HCG-dietten gir en rekke fordeler. Disse inkluderer: raskt vekttap på minimal tid, nesten ingen sultsmerter, legetilsyn, og metabolisme maintenaince. Disse fordelene oppnås bare med den strenge følge av måltidsplanen som følger med HCG dietten.

 

Bivirkninger av HCG dietten

 

Selv med de dyptgående fordelene med HCG-dietten, er det fortsatt noen bivirkninger som brukerne bør være oppmerksomme på. Disse inkluderer: hodepine, lavt kaloriinntak og mild hevelse. Noen individer kan føle bivirkningene av HCG dietten og noen kan ikke. Man må fullt ut forberede seg på disse mulige bivirkningene.

 

Når man vurderer en diett, bør man først kontakte sin lege. Med de massive mengder diettprogrammer i omløp, kan det være en uoverkommelig oppgave å velge en å følge. Nøkkelen til å velge riktig diettplan er å evaluere ens personlige behov og finne ut om en bestemt diettplan passer inn i hans eller hennes livsstil. Tilpassing er nøkkelen.