Hvorfor dietter ikke fungerer.

Hvorfor dietter ikke fungerer.

DEL

Enten det er en overdimensjonert midseksjon eller en rask fem pounds, er kulturen besatt av vekt og utseende.

Dietter er go-to vekttap hjelpemiddel, men ironisk nok, de fleste av dem feiler. Hvorfor? Det er flere grunner folk mislykkes i slanking og vekttap mål.

Kostholdsrestriksjoner

Ingen liker begrensninger. Forteller du en som skal gå på diett at en hel del av matvarer som karbohydrater eller rødt kjøtt er utenfor grenser er en feil som venter på å skje. På samme måte som et barn fortalte seg ikke å røre et leketøy, blir fristelsen til slutt overveldende. I stedet bør dieters forsøke å håndtere sine porsjoner og ta sunne beslutninger snarere enn å kutte ut hele matvaregrupper og nekte seg essensielle næringsstoffer.

Sunn livsstil, sunn vekt

En sunn vekt er resultatet av en sunn livsstil. Krasj eller trend slanking kan føre til dramatisk vekttap, men så snart dieter begynner å spise tabu mat igjen, kommer mye av kiloene krypende tilbake. Ofte rapporterer dietterne å få tilbake enda mer vekt enn de mistet. I stedet bør man forfølge en daglig livsstil med porsjonskontroll og næringsrik mat.

Kosttilskudd og piller

Metningen av kosttilskuddsmarkedet er overveldende for mange. Bedrifter målretter overvektige med påstander om at deres pille forårsaker vekttap. Ingen av diettpiller bortsett fra Alli er godkjent av FDA. Det er ingen magisk pille som vil smelte eller oppløse fett fra kroppen, selv om enkelte diettpiller kan øke stoffskiftet eller gi andre fordeler som hjelper med vannretensjon eller andre problemer. Den sanne måten å bli frisk og holde seg frisk er gjennom et næringsrikt kosthold og mosjon.

Fasting for vekttap

Noen vekttap guruer fremme fasting for vekttap. Dette betyr at du bruker et alt flytende diett i flere dager av gangen. Dietter som Master Cleanse anbefaler minst 10 dager med maksimalt 40. Mens det er nesten sikkert at man vil gå ned i vekt på denne dietten, er det veldig farlig. I tillegg kommer det meste av vekten som går tapt under en rask, raskt tilbake når en gang spiser igjen, ettersom kroppen reagerer på sin sultemodus ved å lagre ekstra fett.

Suksess med lavt kalori diett

Lavt kalorier fører til lav energi og lavt metabolisme. Kroppen reagerer på en tung kalorirestriksjon ved å bremse sin metabolske hastighet, redusere mengden kalorier som forbrennes naturlig og resulterer i sløv energi. De fleste voksne trenger minst 1800 kalorier hver dag. For å få suksess i slanking, bør de fleste av disse kaloriene komme fra sunne kilder i stedet for store mengder fett og sukker.

Trend dietter er ikke veien å oppnå en sunn vekt. I stedet velger du moderat trening, næringsrik mat og moderering.