Hypothyroidism Diet – Tips for å spise for en underaktiv skjoldbrusk

Hypothyroidism Diet – Tips for å spise for en underaktiv skjoldbrusk

DEL

Hypothyroidism, som også er kjent som en underaktiv skjoldbrusk, kan føre til at pasientene lider av en rekke ubehagelige symptomer. Vektøkning, følsomhet overfor kalde, sprø negler, håravfall og tretthet er noen av de vanlige symptomene på hypothyroidisme. Mange individer tror at et hypothyroidism diett er en av de beste måtene å holde tilstanden under kontroll og redusere symptomene. Her er noen av tingene du bør vite om å spise for en underaktiv skjoldbrusk.

Eliminer visse matvarer fra et hypothyroidisme diett

Det er visse matvarer som antas å påvirke skjoldbruskkjertelen ved ytterligere å senke den ned. Enhver som spiser for en underaktiv skjoldbrusk, bør være sikker på å unngå å spise mat som kan forverre hypothyroidism. Ifølge University of Maryland Medical Center, bør matvarer som ikke skal inkluderes i et hypotyreose diett inkludere spinat, brokkoli, rop, kål, spire, grønnkål, blomkål, peanøtter og pinjekjerner.

Unngå soya når du spiser for en underaktiv skjoldbrusk

Soya er vanligvis ikke anbefalt for personer som har hypothyroidisme. Det er to grunner folk som følger et hypothyroidism diett bør unngå å spise det. For det første antas det å være en av de matvarer som kan påvirke skjoldbruskfunksjonen. Soya er også kjent for å interagere med skjoldbrusk medisinering, noe som betyr at det kan redusere effektiviteten.

Følg en godt balansert hypothyroidisme diett

Siden mange pasienter sliter med å gå ned i vekt med hypothyroidisme, er det viktig å følge et velbalansert diett når de spiser for en underaktiv skjoldbrusk. Dette kan bidra til å hindre deg i å bli tyngre på grunn av hypothyroidisme. Her er noen av matvarene å innlemme i et velbalansert hypothyroidism diett:

  • Antioxidantrike matvarer: blåbær, jordbær, tranebær, granatepler og ulike andre frukter er alle gode kilder til antioksidanter. Det er mange grunner til å inkorporere disse matvarene i kostholdet ditt når du spiser for en underaktiv skjoldbruskkjertel. Antioksidanter har vært knyttet til lavere forekomster av kreft, samt lavere nivåer av kroppsfett.
  • Jernrike matvarer: Fullkornspasta og brød som er beriket med jern er noen av de beste kildene til jern for personer som følger et hypotyreose diett. Rødt kjøtt, fjærfe og lever er også gode kilder til jern. Erter, bønner, linser, mandler og avokado er alle gode kilder til jern som folk med hypothyroidisme kan spise uten å bekymre seg for det negativt påvirker tilstanden deres.
  • Matvarer rik på B-vitaminer: Det finnes en rekke matvarer som er rikt på B-vitaminer som er trygge for et hypotyreose diett. Bananer, poteter, laks, egg, ost, yoghurt og fullkorn er alle gode kilder til å vurdere å legge til kostholdet ditt.

Unngå jerntilskudd når du spiser for en underaktiv skjoldbrusk

Jern er et viktig næringsstoff for en skikkelig fungerende skjoldbrusk. Mange mennesker kan stole på kosttilskudd fordi noen av de beste kildene til jern ikke er anbefalt for et hypotyreose diett. Jern kosttilskudd kan forhindre kroppen fra riktig absorberende skjoldbrusk medisinering, men ifølge University of Maryland Medical Center.

Det er viktig å merke seg at diett alene ikke anbefales for en underaktiv skjoldbruskkjertel. De som lider av skjoldbruskkjertelproblemer, bør fortsette å ta medisiner som foreskrevet av legen. Spise for en underaktiv skjoldbrusk kan bare bidra til at denne kjertelen fungerer som den skal.