Koffeinfri energidrikker: ACE, XS, BPM og Dark Dog

Koffeinfri energidrikker: ACE, XS, BPM og Dark Dog

DEL

Alle vet hvordan det føles mellom lunsj og slutten av en arbeidsdag når morgensensorisk overbelastning begynner å sakte til en jevn pause.

Mens medarbeider nå tar en kopp kaffe, eller andre koffeinrike drikker eller snacks, kan et bedre alternativ faktisk være en energidrikk.

Hvorfor unngå koffein?

Mens koffein er et naturlig forekommende stoff som er fint i moderasjon, bruker den gjennomsnittlige personen i USA mer enn han burde, gjennomsnittlig 280 mg hver dag, noe som tilsvarer bare ett av følgende:

 • Fire mørk sjokolade Hershey barer
 • Fire bokser med Jolt cola
 • Fire shooter av espresso
 • Seks bokser med kostholdskoks
 • Åtte bokser med Coke Classic
 • 24 oz vanlig kaffe
 • En boks med Cocain energidrikk

En Dartmouth medisinsk skoleundersøkelse fant at koffein hindrer insulin i å effektivt tegne sukker for å bli brukt som energi. Resultatet er at det blir lagret som fett og at risikoen for diabetes øker.

Hvis dette ikke er nok, blir den høye fra koffein alltid etterfulgt av et krasj som kan føre til at man føler behovet for en enda større boost enn opprinnelig søkt.

Hvilke energidrikker er koffeinfri?

Koffeinfrie energidrikker er ikke alltid lette å finne. Mens kaffe ofte brygger gratis på kontoret, er hjørnebutikken alltid fylt med Red Bull og Mountain Dew. Og i noen byer, som New York og San Antonio, er det områder der en kaffebar ligger over gaten fra en annen kaffebar, og det er så mye trafikk som ikke er skadet av konkurransen.

Følgende er en liste over koffeinfrie energidrikker:

 • ACE Energy Drink
 • BPM Energi
 • Dark Dog Energy Drink
 • Lipovitan B3 Energy Drink
 • XS Energy Drink

Vær likevel forsiktig, Dark Døg og XS er bare koffeinfrie i begrensede smaker, men man ville være vanskelig å vite uten nøye undersøkelse. For eksempel annonserer XS smaker som er koffeinfri, på boksene, men er mindre åpenbare på de som inneholder den.

Uten koffein, hvor kommer energien fra?

Koffein er en stimulant, men det er ikke en energiforsterker per se. Økningen kommer fra økt hjertefrekvens som er en direkte effekt av å konsumere stoffet. Sammen med koffein er også energi avledet av sukker og kalorier.

Energidrikker uten sukker eller koffein forsøker å tilby energi gjennom B-vitaminer, som nevnt i navnet Lipovitan B3 Energy Drink. XS Energy Drinks tilbyr en kombinasjon av B12 og C. Faktisk har XS en overdreven mengde vitamin B12 på en fullstendig 4900%!

Mens forbrukeren 4900% av den daglige dosen av B12 kan virke som for mye, forklarer Tara Kerpelmans Medill Reports-artikkel, «ABCs of Kids Vitamins and Minerals,» for Northwestern University, at overskytende vitaminer tatt fra disse energidrikkene blir absorbert Til det punktet de trengte, og gikk gjennom hvor de ikke var.

Av denne grunn bør koffeinfrie energidrikker forbrukes rundt en treningstid når kroppen vil ha mest nytte av en mer naturlig energiforhøyelse. Også av denne grunn kan koffeinfrie energidrikke være mer å foretrekke enn Red Bull eller kaffe.

Markedet er for tiden oversvømmet med drikkevarer lastet med koffein, men akkurat som cola-selskaper har Sierra Mist og 7-Up, har energidrikkemarkedet ACE, BPM og flere andre.