Naturlig skjoldbruskkjertelbehandling og diett for hypertyreose

Naturlig skjoldbruskkjertelbehandling og diett for hypertyreose

DEL

Hypertyreoidisme er en medisinsk terminologi som beskriver de kliniske manifestasjonene knyttet til økt produksjon av skjoldbruskhormonet.

Hva er hypertyreose?

Hypertyreoidisme er en lidelse som utvikler seg på grunn av produksjonen av for mye av skjoldbruskhormonet, og dets påvirkning på kroppens celler.

Hypertyreoidisme Årsak

Flere forårsakende faktorer er ansvarlige for utviklingen av en overaktiv skjoldbrusk. Nedenfor er nevnt de betydelige årsakene:

 • Den vanligste årsaken til hypertyreose er Graves ‘sykdom. Sykdommen er preget av en forstørret skjoldbruskkjertel som begynner å syntetisere store mengder skjoldbruskhormonet. Graves ‘sykdom er en autoimmun lidelse, dvs. pasientens eget immunsystem angriper skjoldbruskkjertelen. Immunsystemet frigjør anti-legemer som festes til bestemte steder på skjoldbruskkjertelen, og dette resulterer i skjoldbruskproduserende økte mengder av hormonet.
 • En ensom knute i kjertelen er en annen viktig årsak. Skjoldbrusk noduler, i stor grad, er godartede masser. De produserer ved for mye av skjoldbruskhormoner.
 • Skjoldbruskkjertel, eller betennelse i skjoldbruskkjertelen, forårsaker også en overdreven frigivelse av skjoldbruskhormonene.

Hypertyreoid symptomer

Følgende er manifestasjoner av hypertyreose:

 1. Tap av vekt
 2. Palpitasjoner og økt hjertefrekvens
 3. Tung pust
 4. Utmattelse og utmattelse
 5. tremors
 6. Varmeintoleranse
 7. Nervøshet og irritabilitet
 8. Forstyrret søvnløshet og søvnløshet
 9. Endrede tarmbevegelser
 10. Fravær av perioder eller lyse perioder
 11. Muskel svakhet
 12. Hårtap

Hypertyreoidisme Behandling

Når diagnosen er gjort, trenger styring av hypertyreoidisme en omfattende plan. Man må følge en tverrfaglig tilnærming, bestående av et riktig kosthold, en konsistent livsstil, regelmessig mosjon og medisiner.

Hypertyroid diett: mat å spise

Her er en liste over spesifikke matvarer som hjelper til med en vellykket behandling av en overaktiv skjoldbruskkjertel:

 • Øk inntaket av cruciferous grønnsaker: skjoldbruskhormoner trenger tilstedeværelse av jod; Konsumere goitrogen mat, slik som kål, Brusselspirer, blomkål, brokkoli, kale og rop, forstyrrer kroppens utnyttelse av jod.
 • Kassava, hirse og sorghum: Fungerer også som goitrogener og blokkerer tilgjengeligheten av jod.
 • Soy: er en annen goitrogen.
 • Zinktilskudd: En overaktiv skjoldbruskkjertel depleterer sink i kroppen. Derfor anbefales det å ta et supplement og / eller øke daglig inntak av sinkrik mat. Alminner, hvitløk, gresskarfrø, ingefær, havre, peanøtter og valnøtter er gode kilder til mineral.
 • Kalsium: Kalsiummetabolisme har en tendens til å bli påvirket, derfor øker inntaket av bald, rogn, mandler, fiken, sesamfrø, brokkoli, valnøtter, soya, svisker og datoer. Unngå meieriprodukter.
 • Vitamin C og vitamin E: disse vitaminene er kraftige antioksidanter, og bekjemper oksidativt stress som følge av hypertyreose.

Hypertyreoidisme og diett: Mat å unngå

Eksperter anbefalte å eliminere følgende matvarer fra det daglige dietten. De forårsaker alvorlig skade og forverrer tilstanden betydelig:

 • Gjøre unna med bearbeidede og hermetiske matvarer; De er lastet med kjemiske tilsetningsstoffer, fargestoffer, smaksstoffer og konserveringsmidler.
 • Ikke bruk raffinerte og denaturerte matvarer, som hvitt sukker, raffinert mel, pasta, transfett osv.
 • Unngå å spise matvarer som inneholder store mengder jod, som sjømat og visse medisiner.
 • Viktigst: fjerner du kaffe, te, koffeinholdige drikkevarer, alkohol og tobakk. De leker ut de essensielle næringsstoffene fra kroppen og påvirker metabolsk aktivitet.