Neanderthal Diett eller Hulemanens spisevaner: Var Neanderthalene Kjøttetere?

Neanderthal Diett eller Hulemanens spisevaner: Var Neanderthalene Kjøttetere?

DEL

De første neanderthalene bodde i Europa og deler av Asia rundt 600.000 til 350.000 år siden.

Debatt har pågått i årevis om Neanderthalenes forhold til moderne mennesker, men den nåværende konsensus synes å være at Homo neanderthalensis er en egen art som deler en felles forfedre med Homo sapiens. Neanderthal dietten har også blitt diskutert, og kavemennens spisevaner ga til og med opphav til en ny type trend dietter.

Neanderthal Diett

Var Neanderthalene kjøttspisere? I deres «Neanderthal Diet» publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences (bind 97, 13), har Michael Richards et al vist at Neanderthalene ‘diettprotein kom nesten utelukkende fra dyr. Denne konklusjonen har blitt støttet av analyse av fossile skjelettrester; Oppdagelsen av steintips og trespyd og rester av slike spyd i gjenstander av dyr; Og traumer funnet i deler av hulepersonens anatomi peker på nært møte med dyr.

Denne undersøkelsen antyder at neanderthalene var kjøttbitere og at proteinet fra planter i deres diett var ubetydelig. De var svært effektive og dyktige rovdyr som de var scavengers. Ved å analysere isotoper eller atomer i Neanderthal-beinene kan forskere se på huleens vaner. Deres favoritt kjøtt inkludert landdyr som mammut, hjort og hest. Denne dietten av storkjøtt var på menyen til Neanderthals i Nord-Europa spesielt.

Var Hulemennene kjøttetere?

Nyere funn viser at Neanderthals ikke bare var kjøttetere, og at deres diett ikke utelukkende bestod av stort spill. Utgravninger i sjøsiden av østlige Gibraltar avslører ulike spisevaner. Som BBC Science korrespondent, Jonathan Amos rapporter i sin «Neanderthalene likte en bred meny», Neanderthal-menyen besto av landdyr, som bjørn, villsvin, hjort, ibex og kanin. Imidlertid var Homo Neanderthalensis også i stand til å leve utenfor havet.

Disse kjøttentrene ville også spise skalldyr, som blåskjell, som de ville lage mat i en brann for å åpne dem opp.

Seal og delfin var også en del av Neanderthal dietten. Huleboerne ville enten spise døde delfiner som ble vasket på stranden eller jakte munkforsegler som de ville klare til døden, dismember og spise rå. Benene ble satt i branner for å gjøre dem sprø, slik at margen inni kan bli spist.

Neanderthal dietten besto av store og små viltdyr samt skalldyr, sel, delfiner (død) og marrow. Disse cavemen spise vaner antyder at Neanderthals kunne utnytte ressursene i deres miljø mer effektivt enn det var tidligere trodde