Paleolithic Diet: Var Neanderthals Kjøttspisere eller Vegetarianere?

Paleolithic Diet: Var Neanderthals Kjøttspisere eller Vegetarianere?

DEL

Forkjemperene til Paleolithic dietten kan oppleve at Neanderthals dietten var langt fra det som i dag anses som et balansert kosthold. Våre tidlige menneskelige forfedre som bodde i Europa og en del av Asia rundt 600.000 til 350.000 år siden, har vist seg å være nesten utelukkende kjøttetere. Deres diett besto av store og små viltdyr. Men nyere forskning har vist at huleboerene også spiser sjømat og til og med planter og grønnsaker.

Kjøttspisere

Undersøkelsen av Neanderthals-skjelettet, og av de stentipte og trespydsfunnene avsløres en Neanderthal-diett som består nesten helt av dyr. Det Paleolithic diett som er forklart i Prosedyrene ved National Academy of Sciences består av landdyr, som mammut, hjort og hest. Proteinet i dietten som kommer fra planter var ubetydelig.

Nyere funn bekreftet Neanderthals som kjøttspisere med bjørn, villsvin, ibex og kanin i menyen. BBC News science korrespondent rapporterte at funnene i østlige Gibraltar avslørte Neanderthals som i stand til å leve utenfor havet også. Huleboerne ville også spise døde delfiner som ble vasket på stranden og jakte sel. De spiste også beinmarg og skalldyr (blåskjell) som de ville lage mat i en brann.

Neanderthals Spiste Grønnsaker

En amerikansk studie er den første som bekrefter at Neanderthal dietten var mer variert enn tidligere antatt. Forskningen som har blitt publisert i Prosedyrene ved Nasjonalvitenskapsakademiet antyder at neanderthalene spiste grønnsaker også. De tilberedes selv dem. BBC News vitenskap korrespondent rapporter.

Professor Alison Brooks fra George Washington University støtter tvil om tidligere kjemiske studier på Neanderthal-bein. Disse studiene antok at de høye proteinnivåene kom utelukkende fra kjøtt. «Men … det er mulig at noe av proteinet i [Neanderthals] dietten kommer fra planter,» fortalte hun BBC.

Pollenkorn har blitt funnet på Neanderthal-områdene før, men forskerne var ikke sikre på om hulerne spiste planter eller hvor de sovet på dem. Den amerikanske studien la grønnsakene tilbake i Paleolithic dietten: Forskere fant fossiliserte korn av vegetabilsk materiale ikke bare i Neanderthal-områder, men i cavemen-tennene. Stivelseskorn ble samlet, hvorav noen tilhørte bygg, vannliljer og sorghum, en slags gress, The Guardian rapporterer 27. desember («Neanderthals kan ha festet seg på kjøtt og to vegdiet»). Det var også tegn på matlaging.

Paleolithic Diet

Så hva var på menyen i Paleolithic dietten som det kommer fra vitenskapelige studier? Store mengder kjøtt som kommer fra landdyr, stort og lite spill, som mammut, bjørn, ibex, hjort og villsvin; Sjødyr, som dolphin og seal og skalldyr, som blåskjell. Grønnsaker har også vist seg å være til stede i cavemen dietten. Resultatene tyder på at Neanderthals dietten var mer sofistikert enn tidligere antatt, og at disse cavemenne forbrukte mat som ligner på tidlig moderne dietter.