Spise ute med et følsomt kosthold

Spise ute med et følsomt kosthold

DEL

Å spise ute på en restaurant er ikke hva det pleide å være.

Med så mye vekt på et sunt kosthold, kalorikontroll, porsjonsstørrelse og sunne alternativer, var det en gang en date nattflykt, nå noe av en godt gjennomtenkt operasjon.

Kanskje mer komplisert at ernæring skal gå til en restaurant når du er allergisk mot de fleste ting på menyen.

Jeg snakker om å opprettholde en streng gluten og kaseinfri diett mens du nyter en natt ute med venner eller familie. I årevis var det nesten uhørt å komme inn på en restaurant med disse restriksjonene; Tross alt er det så mange ting som kan gå galt. Med brødsmuler i oppskriften på burgere, croutoner på salat, meieri i ranch dressing, smør på brokkoli, og så videre, er det ikke rart at folk som bor på gluten og kaseinfri diett skygget bort fra spisesteder for så lenge. For mange på dette strenge dietten kan konsekvensene av å ikke følge det være alvorlig skadelig og derfor er risikoen bare ikke verdt bekymringen.

Men frykt ikke mer. Vi lever i en dag der heldigvis diett ligger i forkant av våre kulturer som snakker poeng. Det er ikke lenger uvanlig å være veganer, ordet gluten trenger ikke en definisjon bak det, og nesten alt går når det gjelder å bestille mat slik du vil ha det. Mange restauranter er innbydende for disse endringene, og til og med tilpasser sine menyer for å følge med med sine kunder stadig økende kunnskap om mat.

Så hvis du er en av disse menneskene på et begrenset diett, og har vært redd for å gå inn i den nye restauranten, raser alle vennene dine om, tar hjertet og neste gang de går … bli med dem! Bare husk noen ting under din utflukt:

  • Det er greit å snakke med kokken. Han eller hun vil ikke bite, og de vil at du skal nyte maten. De vil helst ikke ende opp på sykehuset etter måltidet, så vær så snill å fortelle dem nøyaktig hvordan du vil at maten skal tilberedes.
  • Pass på at du dekker behovene dine. Husk at grønnsaker ofte tilberedes i smør, kylling og biff er marinert i noe du kanskje ikke vil spise, og noen burgere er laget med brødsmuler. Hvis du har et spørsmål, eller en snakkende mistanke, kan noe ikke være riktig, spør om det.
  • Bestil det du er kjent med å spise. Hvis du alltid spiser kylling og salat til middag, start der. Du vil at din første utflukt skal være komfortabel, og ikke full av det ukjente. Den første gangen er kanskje ikke den beste tiden å bestille pecan crusted laks med spesiell saus. Vent til du er kjent med restauranten og hvordan maten er forberedt, deretter et sted nedover linjen når du er komfortabel, velg noe av menyen og uttrykk for hvordan du vil ha den forberedt.

Vær forsiktig med dette nye livet ditt, men nyt det. Det er en helt ny verden der ute.