Sunt kosthold, Tips for eldre: Hvordan følge en diett med lite fett,...

Sunt kosthold, Tips for eldre: Hvordan følge en diett med lite fett, lavt kolesterol, lavt sukker

DEL

Hvis en persons lege har indikert at en person har høyt blodtrykk, høyt kolesterol eller noen andre typiske helseproblemer som står overfor seniorer.

Det er lett å kaste inn håndkleet. Tross alt, alt som smaker godt er dårlig, ikke sant? Ikke alltid. Mens raske og frosne matvarer alltid er nei nei, er det mange sunne alternativer på grunn av eksplosjonen av helsekostbutikker, co-ops og bøndermarkeder.

Mayo Clinic og American Health Association anbefaler disse retningslinjene for alle som prøver å følge et sunt kosthold for å unngå vanskelige problemer som diabetes eller hjertesykdom.

Følgende beregninger er basert på en 2000 daglig kalori diett.

Karbohydratinformasjon for eldre

Karbohydrater er ikke nødvendig fienden. Faktisk er komplekse karbohydrater faktisk ganske bra for kroppens helse. Folk bør sikte på å spise mellom 225 og 325 milligram karbohydrater per dag. Utmerkede kilder til komplekse karbohydrater inkluderer hele hvete og andre korn, bønner og frukt.

Protein Ernæring

Folk bør sikte på 50 til 175 gram protein per dag. Gode ​​kilder til protein inkluderer tofu, bønner, linser og magert kjøtt. Fisk er også en god kilde til protein, men fisk bør bare konsumeres to ganger i uken fordi stor forurensning i havet har gjort populær sjømat (som tunfisk) høy i giftstoffer som kvikksølv.

Typer sukker

Raffinert sukker, som finnes i bearbeidet mat, er helt unødvendig for kroppens helse. Hvis en persons lege har anbefalt et sukkerholdig kosthold, betyr det at de skal konsumere ikke mer enn 40 gram per dag. Naturlig sukker funnet i frukt er et unntak; Med mindre en lege har bestilt visse frie grenser, kan de bli spist fritt av de fleste eldre.

Typer av fett

Det er i utgangspunktet to typer fett: den gode typen og den dårlige typen. Mettet fett og transfett er de dårlige slagene. En person bør begrense mettet fettinntak til ikke mer enn 15 gram per dag, og transfett bør begrenses til under to gram per dag.

Enkelumettede og flerumettede fettstoffer er de gode fettstoffene, og er avgjørende for et sunt hjerte. Disse typer fett finnes i enumettede fettstoffer, som ofte er høye i vitamin E. God fett finnes i olivenolje, rapsolje, jordnøttolje, solsikkeolje, sesamolje, valnøtter, omega-3 fettfisk og avokado.

Folk bør sikte på totalt mellom 44 og 78 gram fett per dag.

Naturfibre

Å spise rikelig med god fiber hjelper eldre med tarmbevegelser og holder vanligvis tarmene vanlige. Gode ​​fiberkilder inkluderer løvrike grønnsaker, hele korn, epler og appelsiner. Eldre skal sikte på mellom 30 og 38 gram fiber per dag.

Natriumnivåer

Natrium er den viktigste skyldige når folk har høyt blodtrykk. Å lette på salt, og unngå all bearbeidet mat er den viktigste måten å kvitte seg med natrium i ens diett. Et lavt natrium diett betyr å spise mindre enn 1500 milligram natrium per dag.

Kolesterolinntak

Dessverre, lider mange eldre av høyt kolesterol, som nesten alltid kan spores tilbake til matvarer med høyt kolesterol og fett. Eldre bør sikte på mindre enn 200 milligram per dag kolesterol hvis en lege har bestilt et lavt kolesterol diett.

Mens det kan virke som en skremmende oppgave, kan eldre faktisk puste lettere å vite at næringsdata er tilgjengelig på nesten alle matvarer, og næringsverdien av frukt og grønnsaker kan lett bli funnet. Nøkkelen til å spise et sunt kosthold er å bare se på etiketter og følge ekspertretningslinjer.