Din tenåring og Crohns: Hvordan begynne å håndtere kosthold

Din tenåring og Crohns: Hvordan begynne å håndtere kosthold

DEL
Depression in women

Datteren min ble diagnostisert med Crohns sykdom rundt den tiden hun var 15. Hun hadde sannsynligvis utviklet symptomene ganske lenge før dette. Men jeg var ikke klar over det.

Uten at jeg visste det, hadde hun begynt å ha store krefter for sukkervarer som candy barer og søtsaker og spiste dem regelmessig på skolen. Hjemme spiste hun fortsatt måltider, men begynte å føle seg ubehag etter å ha spist. Først trodde vi det kunne være fordøyelsesbesvær eller kramper i måneden. Sammen med legen vår, begynte vi en undersøkelsesrunde.

Da hun ble diagnostisert, opplevde hun intens mage / tarmsmerter, diaré, gass, oppblåsthet, begynte å gå ned i vekt og hadde også anal lesjoner.

Endringer i kostholdet er ikke lett når andre spiser favorittmatene dine

Før de medisinske testresultatene kom tilbake, dro jeg til en naturopath som foreslo en radikal endring av kostholdet til datteren min. Enda viktigere, følte jeg at det måtte være en forandring av kostholdet for vårt husholdning fordi jeg ikke kunne tenke på å lage to menyer på hvert måltid. Jeg hadde forsøkt å komme til råd med dette rådet som virket som en svært vanskelig, om ikke umulig, utfordring.

Av denne grunn er jeg godt klar over hvor vanskelig dette diettaspektet kan virke i begynnelsen. Som en eneste arbeidende mor visste jeg ikke om jeg hadde styrken eller indre ressurser for å se det gjennom.

Men da døde datteren min nesten av et akutt inflammatorisk appendisittanfall, og jeg følte at jeg ikke hadde noe valg. Vi ville dype inn i kostholdet og takle det uunngåelige «men jeg virkelig, virkelig, virkelig vil {sette inn element} akkurat nå, hvorfor kan jeg ikke bare prøve det denne gangen?»

Kylling Egg Drop Suppe, Kokt Kylling og Moste Gulrøtter: Kosthold Etter Akutte Symptomer

Når datteren min kom hjem fra sykehuset, begynte vi på et diett med kyllingegropssuppe, kokt kylling og mosede gulrøtter. Til frokost hadde kokte egg sannsynligvis vært best, men hun likte ikke dem så i utgangspunktet var kyllingegg slippesuppe det.

Jeg holdt pusten hver gang hun spiste, fryktet noe tilbake av magesmerter. Men det blidte dietten som vi fulgte på råd fra naturopaten, var direkte fra en bok, Breaking the Bad Cycle: Intestinal Health Through Diet, skrevet av Elaine Gottschall, en forsker som hadde studert kosttilskuddspesialet av inflammatorisk tarmsykdom i mange år og Det syntes å være å jobbe. (Se Crohns, Celiac eller Ulcerativ kolitt: Første enkle diettsteg)

Utvide menyen

Når jeg var sikker på at min datters mage var komfortabel med den begrensede menyen ovenfor, prøvde vi følgende matvarer:

Bakt eple med litt honning og kanel. Dette var faktisk deilig. Det er ingenting som lukten av epler baking og smaken av bakt eple med en hud som er litt knasende.

Et notat om kanel: De fleste varianter av kanel som selges i butikkene, er faktisk cassia, ikke ekte kanel. Cassia har vist seg å ha et ganske høyt nivå av kumarin. Det antas at kumarin kan forårsake leverskade hos spesielt følsomme individer når de spises i mengde (Som rapportert i et BfR-brev: Den tyske insituden for risikovurdering: Utvalgte spørsmål om kumarin i kanel og andre matvarer).

Noen ganger kanel laget av cassia har tilsatt sukker. Det er best å få Sri Lankan (Ceylon) kanel fra en naturlig helsekilde hvis du skal bruke den. Det har en tendens til å være billigere i bulk enn hvis du kjøper den allerede pakket.

Kylling suppe med en puff omelett.

Dette var min mors oppskrift som hun pleide å lage for meg da jeg vokste opp. Det er enkelt og bra.

Ta to egg – de er bedre ved romtemperatur, men det er ikke helt nødvendig.

Separat egghvittene i en middels tarm og eggeplommer i en mindre tarm. Slå egggehvittene til toppene begynner å danne seg. Smør eggeplommene med en klype salt til de er lyse gule.

Brett forsiktig ølene inn i hvittene og hell forsiktig over kyllingsuppe som smelter i en middels såpekanne. Dekk og la det simre i noen minutter til eggene er ferdig.

Puff omeletten vil bli dampet på toppen av suppen. Løs forsiktig omelett hvis du sitter fast på sidene av pannen og serverer. Dryss med dill eller persille hvis ønskelig.

Kyllingsalatssuppe

For variasjon, og fordi jeg var bekymret for effekten av rå mat på min datters mage, ville jeg smake kyllingsuppe og kaste i to eller tre håndfulle feltgrønt, hakket sveitsisk chard, spinat eller grønnblad, la dem myke og deretter Puree med en blender eller stav.

Puff omelett med applesaus

Jeg elsker denne omelett. Det er variasjoner når flere matvarer er tillatt, men dette er den enkleste versjonen.

Gjør puff omelette oppskrift over og legg til en teskje eller to honning i stedet for saltet.

Varm forsiktig en teskje til en spiseskje olivenolje i en middels til stor stekepanne. Når pannen er oppvarmet, hell i smeten. Tillat å lage mat til minst nederste halvdel er satt. Skyv omeletten på en stor tallerken, legg til en annen teskje olivenolje i pannen og vri omeletten over i pannen for å lage mat på den andre siden.

Server med hjemmelaget eple saus (koker sammen kjerne kuttet opp epler, honning, litt sitronsaft og litt kanel om ønskelig).

For drinker: Annet enn vann, ville jeg lage datteren min varmt vann som jeg revet litt frisk ingefær. Når vannet er avkjølt til varmt, vil jeg legge til en teskje eller så med unpasteurized honning og litt sitronsaft.

Naturopaten hadde også nevnt fordelene med helblad aloe vera juice for fordøyelsessystemet og tarmene, så jeg ville gi datteren min en kvart ounce eller tre ganger om dagen. Det er viktig å sørge for å få hele bladet aloe juice og ikke bare vanlig aloe juice.

Både ingefær og aloe er en oppkjøpt smak i en viss grad. Smaken av ingefær er ganske skarp i en drink, så starter med små revet mengder som en åttende av en teskje og arbeider opp til et kvartal, deretter en halv og deretter en teskje eller mer gjøres best gradvis.

Å få Bolder: Gradvis mot mer Tøffere Mat

Når jeg var sikker på at datteren min hadde fordøyet de ovennevnte matene komfortabelt. Jeg bestemte meg for å forgrene meg – spesielt da hun ble sulten.

Vi bestemte oss for å ta sjansen og prøve presset hytteost. Ifølge Elaine Gottschall er forfatteren av Breaking the Vicious Cycle, presset hytteost, kultivert smør og noen harde oster laktosefrie. Så disse matvarer tolereres av mange mennesker som ellers er følsomme for melk og matvarer som inneholder melkeingredienser.

Min hensikt med å prøve cottage cheese på dette stadiet var fordi jeg hadde tenkt å begynne å lage brød for å øke matvaren. Hovedrediensene i brødrecepten jeg hadde tenkt å bruke, var tørrpresset hytteost og mandelmel. Jeg håpet virkelig at cottage cheese ville være en tur. Ellers måtte jeg prøve og finne noe annet.

Å mamma! Dette er Baby Food

Oppskriften jeg pleide å sette presset cottage cheese på prøve var igjen en som min mor hadde laget for meg. Men det tok litt overbevisende å få datteren min til å prøve den.

Mashed banan og presset kyllingost: omtrent mos en banan med omtrent en fjerdedel til en halv kopp (etter smak) tørrpresset hytteost. Legg til sitronsaft (eller appelsinjuice hvis tolerert), honning å smake og sprinkling av ekte kanel.

Heldigvis tolererte datteren min presset kyllingost de neste dagene, og vi fortsatte med å lage brød, grillede ostsmørbrød og mange flere elementer, inkludert muffins.

Likemanns Press er vanskelig å bekjempe

Din tenåring går på skole og ser andre barn å spise noe de vil ha, inkludert godteri, sjetonger, sjokoladebarer og annen fristende søppel. Hva nå?

Å lage skole lunsjer var ikke lett. Jeg var bekymret for hva andre barn spiste og fristet datteren min med. Men når jeg begynte å lage det spesielle brød for henne og vite at hun kunne tolerere hard ost og tunfisk og kylling, ble det lettere. Jeg var forsiktig med rå grønnsaker fordi de kan forårsake problemer for noen følsomme mage, så jeg ville lett damp dem eller koker dem til supper i stedet for å gi henne noe rå til lunsj i de første månedene av dietten. Av en eller annen grunn tolererte hun epler godt, så et eple gikk også inn i lunsjposen.

Men etter noen uker var hun ikke glad. Hun ønsket ut.

Så jeg satte henne ned og fortalte henne at jeg var godt klar over at jeg ikke kunne følge henne overalt for å sikre at hun holdt på kostholdet hennes. Jeg sa hun hadde et valg. Prøv kostholdet eller sett på toalettet for resten av livet da hun hadde de uunngåelige bouts av betennelse. Hun dro til rommet sitt og lukket døren.

Vi endelig til en kompromissavtale at hun ville prøve kostholdet i seks måneder. Hvis hun i slutten av seks måneder fortsatt hadde angrep og ikke følte seg bedre, så ville vi se på hva som skal gjøres neste gang. Jeg var så lettet jeg følte at jeg kunne gjøre noe – lage 20 brød, fryse 10 gryteretter, eller hopp over høye bygninger i en enkelt natt.

Jeg var overbevist om at hun ville bli bedre etter å ha snakket lenge med Elaine Gottschall, forfatteren av diettboken jeg fulgte.

Jeg er fortsatt takknemlig for fru Gottschall for hennes visdom, tiden hun tok for å gi meg trengte råd og oppmuntring over telefonen og kunnskapen hun forplikte seg til å dele med resten av oss.