Den Vegetariske Dietten – Lev lengre, sunnere og bli slankere

Den Vegetariske Dietten – Lev lengre, sunnere og bli slankere

DEL

Bytte til vegetarisk kosthold kan være vanskelig for først og fremst for de som er vant til å spise kjøtt hver dag, men i det lange løp er det mye sunnere enn alternativet. Vegetarere er mindre sannsynlig å bli byttet til plager som kardiovaskulære sykdommer, brystkreft og osteoporose når det gjelder kvinner og fedme.

Helsefordeler ved å dreie i rettning av vegetarisk mat

Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA, etterfulgt av kreft. Det høye nivået av mettet fett og kolesterol i kjøtt er en av hovedårsakene til kardiovaskulære sykdommer hos de som spiser kjøtt regelmessig. Siden vegetariske dietter har lite fett, reduseres risikoen for å utvikle hjertesykdommer sterkt i vegetarianere.

Kvinner som spiser rødt eller behandlet kjøtt hver dag, er mer sannsynlig å få brystkreft, ifølge en studie publisert i British Journal of Cancer. Dette er spesielt sett hos kvinner som har krysset overgangsalderen. Bevisene som er oppnådd av studien indikerer at kvinner som spiste det mest røde kjøttet, var 56 prosent mer sannsynlig å utvikle brystkreft, mens kvinner som spiste det mest bearbeidede kjøttet, fikk en 64 prosent økning i risikofaktoren.

Vegetarere har også en tendens til å leve lenger. En studie utført av Tyske Kreftforskningsenteret viste at vegetarisme reduserte risikoen for tidlig død i 50 prosent av menn og 30 prosent av kvinnene. Det er også bevist at vegetarianere er mindre utsatt for fedme da deres diett er lite på fett, kolesterol og protein. Mens de som trenger et høyt proteinholdig kosthold, kan møte en utfordring med å finne vegetariske matvarer høyt i protein, er vegetarianismen generelt sunnere.

Vegetarianism reduserer miljøskader

Millioner dyr slaktes over hele verden hver dag for å mate mennesker. 1680 dyr blir drept hvert sekund for mat alene. Kalvekjøtt er produsert ved å ta kalver vekk fra sine mødre ved fødselen, holde dem fastkjedet i små kasser og tvinge dem i dem føde med en anemifremkallende væskeformel. Dette er bare et par eksempler. Den sanne omfanget av tortur som dyr blir gjennomført for å gi mat til mennesker, er svimlende.

Vedta et vegetarisk diett hjelper til med å redusere antallet slike grusomheter. Jo flere mennesker som blir vegetarianere, desto mindre ville være etterspørselen etter kjøtt, og at mange flere dyr ville bli spart hver dag. Også mengden avfall og forurensning som produseres på grunn av oppdrett av husdyr, vil bli drastisk redusert dersom etterspørselen etter kjøtt reduseres.

Vegetarianism helbreder kroppen, sinnet og verdenen

Helsefordelene ved å gå vegetarianer er mange. I tillegg til å ha bedre sjanse til å unngå hjertesykdommer, kreft, osteoporose og til og med fedme, hjelper vegetarisme miljøet ved å redusere antall dyr som slaktes, og ved å redusere mengden forurensninger og avfall produsert av husdyr som er oppdret til mat .