Vekttapkirurgi Krever Betydelige Livsstilsendringer.

Vekttapkirurgi Krever Betydelige Livsstilsendringer.

DEL
Vekttapkirurgi

Utbredelsen av fedme fortsetter å stige årlig, med den nyeste statistikken som viser at en tredjedel av alle voksne i USA er overvektige. Fedme er definert som å ha et BMI på 30 eller mer, og er knyttet til flere helsemessige forhold som diabetes, hypertensjon, hyperlipidemi og søvnapné. Mange individer vurderer muligheten til å gjøre livsstilsendringer gjennom metoden for vekttap kirurgi. For de med et BMI på 40 eller mer eller 35 til 40 med noen av disse helseproblemene, kan kirurgi være en effektiv måte å reversere eller forbedre disse forholdene, samt hjelpe pasienten til å kaste overfor pounds.

Vekttap kirurgi ikke kurere emosjonell spising og mat utløser

På grunn av sin vekttap effektivitet, er mange mennesker tiltrukket av muligheten til vekttap kirurgi. Mens kirurgi kan sikkert hjelpe en person til å miste en enorm mengde overvekt, er det visse aspekter av et vekttapsprogram som kirurgi ikke kan fikse. Et av disse aspektene er komfortmat. Komfortmat er generelt spist som et svar på negative følelser av stress, heller enn sult, også kalt trøstespising. Noen av disse negative følelsene er:

  • depresjon
  • kjedsomhet
  • ensomhet
  • sinne
  • angst
  • frustrasjon
  • forholdsproblemer

Tendensen til å bruke mat til å trøste og berolige stressene i livet, bli ikke løst ved kirurgi. Hvis kampen med følelsesmessig spising og mat utløser før vekttap kirurgi, vil den kampen fortsette. Kirurgi endrer ikke måten en person reagerer på mat. Når man ser på muligheten for vekttap kirurgi, må problemer med emosjonell spising tas under nøye vurdering. Å gi inn til disse lystene kan forårsake vekttap stopper og enda mer vekt gjenvinnes. Psykiske og emosjonelle sykdommer må håndteres annerledes etter operasjonen.

En studie om emosjonell spising og gastrik bypass.

En studie ble utført av Sarah Fischer og andre på 144 Roux en Y gastrisk bypass kirurgi pasienter i forhold til emosjonell spising. Formålet med studien var å finne ut hvilken virkning som før-kirurgi spiste mønstre hadde på pasienter som gjennomgikk bariatrisk kirurgi. Studien fant at de som var høye følelsesmessige spisere før kirurgi hadde en tendens til å ha høyere nivåer av depresjon, trøstespising og spising som svar på ytre påvirkninger enn lavere følelsesmessige spise før operasjonen gjorde.

Vekttapkirurgiens suksess avhenger av å gjøre livsstil endringer

Bypass kirurgi restrukturerer fordøyelsessystemet. Under prosedyren er toppen av magen stiftet av og en mindre golfball-størrelse pose er opprettet for å hjelpe pasienten fysisk til å spise mindre. En del av tynntarmen omdirigeres deretter for å redusere absorpsjonsområdet som gir tarmens overflate. Når posen gjenoppretter, vil størrelsen sakte strekke til den er i stand til å holde ca 6 til 8oz med mat.

Denne operasjonsprosedyren forårsaker også en første reduksjon i hormonet ghrelin. Dette hormonet, når forhøyet, er ansvarlig for å få en person til å føle seg sulten. Mangelen på sult forbundet med gastrisk bypass er en midlertidig situasjon. Når kroppen helbreder og gjenoppretter fra prosedyren, kommer sulten tilbake. Det er viktig å forstå at til tross for de fysiske korrigerende tiltakene, trenger et individ fortsatt å fokusere på å lære hvordan å lage sunne matvalg.

Hvis emosjonell spising får fortsette etter operasjonen, kan det sabotere en persons vekttap innsats. For enkelte individer, utgjør følelsesmessig spising og mat utløser en alvorlig trussel mot suksessen med vekttap kirurgi. En betydelig mengde vekt kan gjenvinnes i årene etter den kirurgiske prosedyren dersom det ikke tas skritt for å overvinne tendensen til å bruke mat til komfort.

Vekttap kirurgi har vist seg å være et effektivt verktøy for å hjelpe en person til å nå sine helse- og vekttapsmål. Men beslutningen om å inngå denne type program må gjøres nøye, med en forståelse at selv med vekttap kirurgi, vil vekttap være en utfordring. Å finne måter å håndtere livets stress og andre negative følelser uten å vende seg til mat, vil ikke være lett. Suksess er mulig, men det krever ønske, forpliktelse, og fremfor alt, total overholdelse av programmet.